Beschadigingen aan je Macbook

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Ook zeker met dure elektrische spullen. Hoewel ze vaak vanzelf kapotgaan, zijn er ook een aantal ongelukken waardoor je je Macbook moet laten repareren. Bovendien kan het ook zijn dat na een ongeluk je laptop het helemaal niet meer doet. Dan zal je een nieuwe kunnen kopen. Maar wat moet je doen bij ongevallen waarbij je je Macbook wel kunt repareren? En zou je dat ook zelf kunnen?

Waterschade

Macbook waterschade is de meest voorkomende problemen die Macbook kan beschadigen of zelfs kapot kan maken. Dit komt doordat de Macbook een gebruiksvoorwerp is geworden. Er wordt veel gedronken en gegeten in de buurt van de Macbook. Waar het 9 van de 10 keer goed gaat, kan er toch iets onverwachts gebeuren, waardoor er water of vocht op en in je Macbook belandt. Hierbij spelen we van Macbook waterschade. Macbook waterschade is heel erg vervelend. Vaak gebeurt het door een ongelukje dat een ander heeft veroorzaakt, maar iemand kan er niet altijd iets aan doen. Wanneer je Macbook waterschade heeft is het belangrijk dat je bepaalde dingen doet om meer schade te voorkomen. Maar wat moet je nou precies doen wanneer je Macbook waterschade oploopt?

Dit moet je doen met waterschade?

Wanneer er vocht over de Macbook is gekomen, is het erg sterk aan te raden je laptop uit te zetten. Hierdoor wordt het elektrisch circuit onderbroken. Wanneer je dat niet doet kunnen belangrijke chips en zekeringen doorbranden of aangetast worden. Wanneer je Macbook meteen uitzetten, kun je deze kortsluiting voorkomen.

Vele mensen leggen een Macbook dagenlang in de rijst en zetten hem daarna aan. Rijst is tijdelijk een goede oplossing, maar maakt een Macbook niet vochtvrij. Beter nog: het kan de schade van de Macbook erger maken. Het beste kun je je Macbook lang een gespecialiseerd reparatiebedrijf en hem laat chemische reinigen.

Hoe word je Macbook chemisch gereinigd?

Door Apple-specialisten zal het moederbord vakkundig uit je Macbook worden gehaald, waarna het vocht zal worden verwijderd. Dit zal ook met de rest van de oordelen van je Macbook gebeuren. Dit doen ze zodat we vast kunnen stellen dat het vocht eruit is gehaald en vervolgens onderzoeken welke onderdelen defect of doorgebrand. Hierna zal je een overzichtje van het onderzoek krijgen. Vervolgens kun je samen met de chemische dienst overleggen welke onderdelen er vervangen kunnen worden en wat de prijs daarvan is. Vaak kan je Macbook helemaal worden gemaakt en kun jij weer verder met waarmee je gebleven bent.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven