Welke soort voeding past het best bij mijn hond?

Als mens is voeding uiterst belangrijk. Een goede voeding heeft verschillende voordelen. Gezonde voeding heeft als voordeel dat het veel impact heeft op je fitheid. Je hebt meer zin om te bewegen en zult langer fit zijn en blijven. Ook zal je, door middel van een gezonde voeding, beter presteren en zal je afweersysteem tegen ziektes beter werken. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor honden. Voor de hond is het ontzettend belangrijk om gezond en fit te blijven en daar helpt een goede voeding mee. Er zijn verschillende type voeding en de keuze uit deze verschillende soorten is op basis van verschillende factoren zoals de leeftijd van de hond en de hoeveelheid beweging dat de hond dagelijks krijgt. Het is in ieder geval uiterst belangrijk om de hond goed te voeden en in dit blog worden de verschillende soorten hondenvoer toegelicht.

Droog hondenvoer

Droog hondenvoer is droge voedsel. Het bestaat voor ongeveer 10% uit water en is een compacte voedselsoort. Het kopen van droog voedsel voor de hond heeft verschillende voordelen. Over het algemeen is droog hondenvoer goedkoper dan nat voer. Dit is voornamelijk aantrekkelijk voor grotere honden.

Het belangrijkste voordeel van droog hondenvoer is dat het voedsel langer meegaat. Hoor de lage hoeveelheid aan vocht is droge voeding langer houdbaar. Ook hoeft droge voeding niet gekoeld bewaard te worden. Verder blijft droogvoer, in tegenstelling tot nat voer, langer smaakvol. Omdat honden harder op droog hondenvoer moet kauwen, draagt het droogvoer bij aan gezondere tanden. Er zijn natuurlijk verschillende soorten droogvoer, maar over het algemeen kauwen de honden beter op het droogvoer, wat beter is voor de tanden van de hond.

Nat hondenvoer

Nat hondenvoer en de naam verklapt het al, is hondenvoer met een hoeveelheid vocht in het voer. Nat hondenvoer bestaat voor circa 70% en vocht. Ook is nat hondenvoer verkrijgbaar in zowel zakjes als in blikken. De meeste honden vinden nat voer heerlijk. Nat voer bestaat voornamelijk uit een combinatie van vlees en groente. Het zit vol met smaak en is daarom ideaal voor honden.

De grootste voordelen van nat hondenvoer is dat het nat voer licht verteerbaar is. Nat voer bevat ongeveer de helft van het aantal calorieën in vergelijking met het droogvoer. Hierdoor zal je hond minder snel dik worden en langer fit blijven. Ook verminderd het droogvoer de kans op urineweginfecties in vergelijking met het gebruik van droogvoer.

Hondenvoer bestellen

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft zowel droogvoer, als natvoer zijn voordelen. Of je nou kiest voor een grote hoeveelheid aan droogvoer of lekkere natvoer, is het beide makkelijk aan te schaffen. Ik bestel mijn hondenvoer altijd online. Dit doe ik op de website van Medpets. Zij hebben een ruim aanbod aan hondenvoer en leveren snel!

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven