Een auto zonder langlopend leasecontract

Heb je een nieuwe auto gekocht, maar duurt het nog een tijdje voordat deze geleverd wordt en zit je nu zonder auto? Ben je de eigenaar van een klein bedrijf en moet je tijdelijk extra werknemers aannemen die vervoer nodig hebben? Dan is het wellicht een optie eens te kijken naar shortlease voor een auto. Dat is het leasen van een auto, maar dan voor een korte periode.

 

Shortlease vs normale lease

Bij het leasen van een auto is het voertuig niet van jou maar van het bedrijf waar je het van leaset. Je betaalt een vast bedrag per maand om de auto te mogen gebruiken. Met dit bedrag hoef je je ook geen zorgen te maken over zaken als reparaties, onderhoud of verzekering. Dit is allemaal inbegrepen in het bedrag. Dat is dus extra makkelijk als je een keer met pech langs de weg staat. Vaak sluit je deze lease contracten af voor de periode van tenminste één of twee jaar. In sommige situaties is dit geen probleem, maar in andere situaties wil je liever niet zo lang aan een auto vast zitten. Voor die laatste soort gevallen is het mogelijk gebruik te maken van shortlease. Dit is hetzelfde principe als een lease contract, maar in plaats van dat je voor lange periode aan de auto vastzit kan je deze al na een maand opzeggen.

 

Wat zijn de voordelen van shortlease?

Het eerste en grootste voordeel van shortlease voor een auto, is dat je de auto al na een maand weer terug in kunt leveren. Je bent bijvoorbeeld verplicht de auto één maand te leasen en na de eerste maand is het contract opzegbaar. Dit is handig als je de auto bijvoorbeeld maar voor korte periode nodig hebt. Of misschien wil je wel twee modellen met elkaar vergelijken door er een tijdje in te rijden, voordat je een beslissing over een koop maakt. Daarnaast is het grote voordeel van leasen in het algemeen dat je weinig omkijken hebt naar de auto. Jij betaalt de brandstof en binnen het lease contract worden zaken als verzekering en wegenbelasting geregeld.

 

Particuliere of zakelijke shortlease

Een shortlease kan zowel door particulieren als zakelijke klanten worden aangegaan. Een shortlease prive is bijvoorbeeld interessant als je tijdelijk zonder eigen auto zit. Een voorbeeld van een situatie waarin een zakelijke shortlease interessant kan zijn is een MKB die zijn wagenpark flexibel wilt houden. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf veel tijdelijke werknemers heeft, die wel eigen vervoer nodig hebben.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven