Zakelijk bankieren is echt anders dan privé bankieren

Zakelijk bankieren is echt anders dan privé bankieren. Bij privé bankieren hebt u, over het algemeen, aan een betaalrekening en een spaarrekening genoeg. Dat is bij zakelijk bankieren misschien ook wel zo, maar u kunt het uzelf een stuk gemakkelijker maken. Bij zakelijk bankieren bij KNAB bijvoorbeeld, kunt u aan iedere betaalrekening net zoveel spaarrekeningen hangen als u wilt. Dit is de ideale oplossing voor het apart zetten van de BTW, de inkomstenbelasting, het vakantiegeld, een buffer en wat u ook nog maar wilt. Door bij iedere betaalde factuur direct de inkomsten te verdelen over de verschillende potjes, zorgt u ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan. U hebt dan altijd geld om de BTW of de inkomstenbelasting te betalen. 

Zakelijk bankieren moet beter gedocumenteerd worden

Het is met zakelijk bankieren uitermate belangrijk dat u uw zaken goed op orde heeft. U wilt bij een eventuele controle van de Belastingdienst direct de juiste gegevens kunnen overleggen. Dat lukt niet zo gemakkelijk wanneer u geen zakelijke rekening hebt. U kunt een zakelijke rekening ook vaak koppelen aan een boekhoudprogramma. Dit is wel zo overzichtelijk, ook voor uw eigen administratie. Door dit goede overzicht zult u minder fouten maken en kunt u zonder al te veel moeite te doen de aangiften invullen.

Een zakelijke lening kan uw bedrijf uit de problemen helpen

Niet alleen de keuze voor een zakelijke bank is belangrijk. Het kan soms zijn dat u, hoe u uw best ook doet en hoe goed u uw financiën ook op orde hebt, toch extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld om te kunnen investeren in uw bedrijf, om een nieuw pand te kunnen bouwen of om de voorraden aan te vullen. Nu kunt u uw ouders natuurlijk vragen om een lening, of aankloppen bij meer vermogende vrieden, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. U kunt online een zakelijke lening berekenen. U weet dan precies hoeveel geld u per maand moet terugbetalen.

Over een zakelijke lening moet u niet te licht denken

Het gaat immers om veel geld. Geld dat u heel gemakkelijk kunt lenen, maar waar u, natuurlijk, wel rente over moet betalen. Het is dus belangrijk dat u vooraf goed berekent hoeveel geld u iedere maand kunt terugbetalen. Ga niet over dat bedrag heen, kies er desnoods voor om een kleinere lening aan te gaan dan u in eerste instantie nodig denkt te hebben. Betaal deze lening af en ga dan voor de volgende lening. Zo blijft het behapbaar.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven