Wat te doen na een ongeluk

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De kans dat je een ongeluk krijgt met serieuze lichamelijke gevolgen is niet supergroot maar wel altijd aanwezig. En het overkomt dan ook jaarlijks vele Nederlanders. Een ongeval of ongeluk waar je lichamelijk letsel aan overhoudt kan grote gevolgen hebben. Niet alleen lichamelijk maar ook in je persoonlijke en professionele leven. Wanneer je een ongeval hebt gehad zul je meteen stappen moeten ondernemen. En die hebben niet allemaal te maken met genezen en revalideren. In dit artikel bespreken we eerste hulp bij ongelukken, alleen niet eerste hulp qua genezing.

Verzekering

Wanneer je een ongeval hebt zul je natuurlijk verschillende dingen moeten betalen. Denk aan dokterskosten etc. Gelukkig zijn we daarvoor in Nederland goed verzekerd. Waarschijnlijk zul je wel wat papieren en dingen moeten regelen met de verzekering. Als je zelf vol aan het focussen bent op revalideren is het fijn dit door een familielid of geliefde te laten doen.

Letselschade

Het belangrijkste gedeelte van dit artikel gaat over het inschakelen van een letselschade advocaat. Dit is iets wat veel te weinig mensen doen na een ongeval. Buiten de zorgkosten die door de verzekering wordt betaald, zul je bij veel ongevallen nog andere financiële schade oplopen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van niet meer kunnen functioneren op je werk. Wanneer je door toedoen van een ander letsel hebt opgelopen, heb je recht op letselschade vergoeding. Voorbeelden van ongevallen waar je recht hebt op een letselschade vergoeding is bijvoorbeeld als een auto u op de fiets of u als een voetganger heeft aangereden, of als er sprake is van een eenzijdig ongeval bij een SVI verzekering. Zeker in grote steden als Amsterdam worden er jaarlijks veel fietsers aangereden, vaak zonder dat ze daar schuld voor dragen.

Advocaat

Zoals we aangaven kun je voor het verhalen van een letselschadevergoeding een letselschade advocaat inschakelen. Nu zul je je misschien zorgen maken dat een dergelijke advocaat heel veel kost. Maar dit is dus het laatste waar je je zorgen over zult hoeven maken. Een letselschade advocaat zal namelijk de schadevergoeding kosteloos voor je verhalen en wordt betaald uit de schadevergoeding die je krijgt. Op deze manier loop je geen financieel risico wanneer je de advocaat inschakelt. Revalideren na een ongeval is al erg genoeg maar je hoeft niet ook nog financiële schade eronder te lijden.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven