Laminaat kopen? Hier moet je aan denken!

Laminaat blijft hip. In appartementen, huizen, boerderijen of flats; laminaat past overal. De populariteit van laminaat komt deels doordat het enorm makkelijk te onderhouden is. Ook is laminaat goedkoop en makkelijk te installeren. Over de jaren heen zijn gigantisch veel verschillende soorten op de markt gebracht. Hierbij kun je denken aan verschillende patronen, dikten en materialen. In de volgende blog worden de verschillende functies van laminaat besproken.

Welk laminaat kies jij?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer van laminaat zijn er verschillende afwegingen die je kunt maken. Ten eerste moet je bedenken welke look je wilt. Afhankelijk van je stijl bepaal je de kleur en groef van het laminaat. Heb je een erg modern huis? Denk er dan eens over na om juist voor een natuurlijke look van eikenhout of natuursteen te gaan! Het contrast tussen een moderne stijl woning en een natuurlijke vloer kan bijzonder uitpakken. Je kunt er ook voor kiezen om laminaat met een groef te kopen. Dit bootst het reliëf van een echte massieve houten vloer na. Wel kan een grote groef onhandig zijn. Vuil verzamelt zich namelijk diep in de groeven, wat meer schoonmaakwerk vereist. Heb je een hekel aan schoonmaken? Kies dan misschien eerder voor een gladde vloer! Daar haal je de dweil in no-time overheen.

Denk aan de dikte!

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer wordt er vaak te veel nagedacht over hoe het eruit ziet. Wees altijd kritisch en denk aan de praktische kant. Zo dempt een dikke laag laminaat namelijk meer geluid. Dit kan goed van pas komen als je rondrennende kinderen hebt of op een bovenverdieping woont. Dunner laminaat van zo’n 8 mm wordt ook veel gebruikt. Echter wordt dit vaker gebruikt op een ondergrond die van zichzelf geluid al dempt.

Doe-het-zelf of laten leggen?

Heb je de keuze gemaakt om een nieuwe laminaatvloer te nemen? Gefeliciteerd! Dan is de vraag of je het zelf wilt leggen of wilt laten leggen. Zelf leggen is natuurlijk gratis, aangezien je eigen uren niet hoef te betalen. Het laten leggen door een vakman wordt over het algemeen een stuk beter dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Een vakman heeft betere tools tot zijn beschikking en de kennis van het juist opmeten. Het lastige van laminaat leggen is de laatste stukjes precies te meten zodat het past. Sommige bedrijven leggen laminaat gratis! Dat is natuurlijk helemaal ideaal.

Berichten gemaakt 18

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven