Je huis klaar voor de winter

We hebben een prachtige zomer gehad met heerlijke temperaturen. En ondanks dat de warmte wat langer aangehouden heeft dan normaal komt het koude weer er nu toch echt aan. Tijd dus om alles klaar te maken voor de winter. De mutsen en de warme jassen worden weer van zolder gehaald en we kopen massaal chocolademelk in. Maar het huis moet ook klaar zijn voor de winter.

Een stevig dak

Dat begint bij de basis. Door de jaren heen treedt er natuurlijk slijtage op. Het ene huis heeft hier eerder last van dan het andere. Zo’n slijtage onderwerp is bijvoorbeeld het dak. Er is niets zo vervelend als lekkage maar in de winter wordt deze last extra groot. Een slecht dak laat namelijk niet alleen vocht binnen maar uiteraard ook koude lucht. We weten niet of het gaat sneeuwen deze winter maar anders heb je toch echt koude natte sokken in huis, als dat water door je dak heen naar binnen smelt. Ook voor je schuur is dit handig. Met epdm kom je al een heel eind. Dit materiaal is speciaal voor dakbedekking.

Goede isolatie én ventilatie

Een stevig dak is een onderdeel van een goed geïsoleerd huis. Dat is heel belangrijk in de winter omdat je de warmte binnenhoudt en niet hoeft te stoken. Daarnaast komt er ook geen vocht in je huis wat schimmel kan gaan vormen. Een warm en droog huis is een absolute must in de winter. Maar de boel moet wel goed geventileerd worden. Dat klinkt tegenstrijdig, je wilt toch niet de ramen openzetten om het huis door te luchten? Nee, met een goed ventilatiesysteem is dat niet nodig. Het systeem filtert de lucht in huis. En dat is heel belangrijk, zeker in de tijd waarin we nu leven.

Lekker warm

Isolatie en een goed dak zorgen ervoor dat de warmte in huis blijft en je niet extra hoeft te stoken. Maar er zal wel eerst warmte gecreëerd moeten worden. Wil je een je huis een upgrade geven? Ga dan voor vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt ervoor dat het huis vanuit onder verwarmd wordt. Zo heb je altijd warme voeten en ben je van die lelijke radiotoren af die altijd in het zicht staan.

Extraatjes voor ín huis

Deze punten zijn er natuurlijk op gericht dat je huis klaar is voor de winter, de basis, de buitenkant. Maar hoe zit het met je interieur. In de winter wordt de wereld om ons heen kleurlozer en kouder. Dat betekent dat we het binnen aangenamer moeten maken. Dit kan op heel veel manieren bijvoorbeeld door extra decoratie in het winterthema in huis te plaatsen. Mooie sierkaarsen te kopen of een extra dekentje voor op de bank.

Zo is jouw huis klaar voor de winter.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven