stress? zo ga je er mee om

2020 is tot nu toe een stressvol jaar gebleken. Door de corona crisis zitten we massaal niet lekker in ons vel, logisch op zich als je bedenkt dat we nu al maanden in een rare crisissituatie leven. We konden zelfs een tijd lang ons huis nauwelijks uit. Dan is het ook niet verwonderlijk dat het met je mentale gesteldheid wat slechter zal gaan. Daarom is het juist nu zo belangrijk om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat je zowel mentaal als fysiek kiplekker voelt. Maar dat is natuurlijk vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het voor ieder mens goed om een uitlaatklep te hebben. Hoe deze uitlaatklep eruit ziet wisselt natuurlijk per persoon, maar wij hebben in ieder geval een aantal op een rijtje gezet. Lees dus snel verder en zeg je stress vaarwel!

Sport en beweging

Lekker bewegen is een eeuwenoude manier om stress tegen te gaan, en hij werkt nog steeds! Het klinkt wellicht vreemd, maar je zal versteld zijn wat een lekkere wandeling wel niet kan doen voor je. En al helemaal wanneer je echt een sport gaat beoefenen zal je versteld staan van het effect. Je hersenen moeten zich immers eventjes helemaal focussen op de activiteit, en je put je lichaam lekker uit. Ga dus eens na een lange, stressvolle dag thuiswerken lekker even de deur uit, en je zal zien dat je een stuk relaxter thuiskomt!

Praat over je zorgen

Hoewel onze sociale cirkels even aan banden zijn gelegd, is het natuurlijk heel belangrijk dat je in een sociaal isolement valt. Blijf dus actief contact houden met familie, vrienden en collega’s. En wanneer je het idee hebt dat dit niet genoeg is, kan je natuurlijk altijd een psycholoog inschakelen. Al helemaal in deze tijd is dit totaal geen overbodige luxe. Zorg dus goed voor je zelf, en trek aan de bel wanneer het je allemaal even teveel wordt. Je emoties onder woorden brengen heeft immers vaak al een heel goed effect op je stress!

Vind je houvast

Het is van groot belang om in tijden als deze een goede houvast te hebben, dit kan natuurlijk van alles zijn, bijvoorbeeld hobby’s, maar ook zaken als religie en bijvoorbeeld astrologie kunnen voor een hoop mensen een bron van houvast zijn. Wanneer je veel zorgen hebt over bijvoorbeeld je toekomst kan het leuk en interessant zijn om je eens te verdiepen in de astrologie. Een astroloog kan namelijk aan de hand van de sterren wat over je toekomst zeggen, en vaak is het wel een rustgevende gedachte, dat je toekomst vast staat in de sterren.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven