Het belang van een goede werkplek

Een aantal mensen hadden thuis al een kantoortje ingericht, omdat ze een vaste dag in de week thuiswerkten. Maar veel mensen gingen pas voor het eerst thuiswerken tijdens de lockdown dit jaar. Ineens moest iedereen een plek in huis vinden die kon dienen als werkplek. Zoals alles heeft thuiswerken zo zijn voor- en nadelen, maar toen de maatregelen versoepeld werden, bleek toch wel dat het meer mensen was bevallen dan verwacht. Aan de files of eigenlijk het gebrek eraan was te zien dat veel mensen bleven thuiswerken. Toch kwam er langzaam maar zeker weer meer verkeer op de weg en zochten mensen het kantoor weer op. Maar we wisten natuurlijk dat een tweede golf besmettingen heel goed mogelijk zou zijn en inderdaad: eergisteren kondigde Rutte weer verscherpte maatregelen aan. Daarbij hoorde ook weer zoveel mogelijk thuiswerken. Deze blog is voor iedereen die thuis een goede werkplek moet inrichten.

Vaste plek inrichten

Als je een kamertje over hebt in huis, dan is het natuurlijk simpel. Dan bestempel je die nu als je kantoor. Wel zo fijn om de deur achter je dicht te kunnen trekken als je gaat werken, zodat je je enigszins kan afsluiten van eventuele geluiden van andere huisgenoten in huis. Net zoals het fijn is na je werkdag ook de deur weer achter je dicht te kunnen doen. Zo kan je je privé- en zakelijke leven toch fysiek scheiden van elkaar. Maar als je geen extra kamer hebt, wordt het natuurlijk lastiger. Belangrijk is in elk geval dat je een vast plekje in kan richten, waar dit ook is. Dan ga je die plek namelijk associëren met concentreren.

Blijf in beweging

Ook is het van belang dat je goed zit. Schaf zonodig een nieuw bureau en een nieuwe stoel aan. Het liefst ergonomisch verantwoord, zodat je straks geen RSI-klachten krijgt bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld eens aan de voordelen van een zit sta bureau. Je weet wat er tegenwoordig wordt gezegd: ‘Het zitten is het nieuwe roken.’ Met andere woorden: het is niet gezond om hele dagen alleen maar te zitten. Het is beter om dit af te wisselen met beweging. Doe dus af en toe rek- en strekoefeningen, loop tijdens de pauze een blokje om en sta ook eens achter je bureau in plaats van te zitten. Dit is mogelijk met een zit sta bureau. Meubelen-online.nl heeft hier een ruim assortiment van. Het zijn allemaal bureaus die elektrisch verstelbaar zijn. Dus met één druk op de knop zet je het bureau op sta- of zitstand. Zo simpel kan het leven zijn. Je zal merken dat het een fijne afwisseling geeft en het je productiviteit bevordert. Zo heb ook jij een goede thuiswerkplek!

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven