Huis een upgrade geven

In huidige tijden van veel thuiszitten en –werken merk ik dat de drang om dingen in huis aan te pakken en te veranderen bij mij toeneemt. Ik heb bijvoorbeeld al jaren de wens om mijn huis een meer luxueuze uitstraling te geven, maar het is hier eigenlijk nooit tot gekomen. Onder andere doordat ik altijd (te) druk was, er geen tijd voor had, geen geld voor had, niet zo vaak thuis was dat ik me er echt per se aan stoorde en ga zo maar door. Tot voor kort! Inmiddels ben ik aardig op weg: ik heb planten met mooie potten voor in huis aangeschaft, ik heb geïnvesteerd in duurzame materialen (denk hierbij aan kussens en een plaid voor op de bank), ik heb alle kleine frutsels weggedaan en omgeruild voor een paar “statement items” en ik heb nieuwe gordijnen opgehangen. Al met al ben ik erg te spreken over het resultaat, echter miste ik nog iets. Ik besprak dit “gemis” met mijn broer en hij adviseerde me om meer gebruik te maken van licht en vertelde enthousiast over de mogelijkheden van LED verlichting. Ik moet bekennen dat ik bij LED verlichting eerder denk aan de auto’s met ledverlichting uit ‘The Fast and the Furious’ of aan jongens die zitten te gamen in hun donkere kamer, met een paar strengen LED verlichting aan de muur (of achter het scherm) in alle mogelijke kleuren.

Inbouwspots met LED verlichting

Ik had er niet meer naast kunnen zitten. Samen met mijn broer besprak ik de mogelijkheden en kwamen we tot de conclusie dat het voor mijn woning mooi zou zijn in combinatie met mijn wens, om gebruik te maken van inbouw-spots. We namen online een kijkje en zagen veel verschillende opties. Ik vond het in ieder geval belangrijk dat ik het licht kon dimmen. Overdag wil ik meer licht, met name als ik aan het werk ben en ’s avonds wil juist meer sfeer creëren en het licht minder fel hebben. Gelukkig was dit mogelijk door een speciale LED dimmer aan te schaffen. Daarnaast kon ik uit allemaal verschillende soorten en maten kiezen. Ik heb gekozen voor een wit armatuur, omdat mijn plafond ook wit is en de spot zodoende mooi overloopt. De vorm die ik heb gekozen is vierkant, omdat dit ook wel past mijn toch wel strakke interieur. Ook kon ik kiezen uit verschillende hoofdkleuren. Ik koos voor warm wit, tegenover de andere keuzemogelijkheden neutraal of koud wit.

Voordeel ledverlichting

LED verlichting hebben een energiezuinig karakter en de dimbare LED spots – Bes Led die ik heb gekozen, zijn nóg energiezuiniger. Als je de lamp dimt, is het verbruik namelijk ook minder. Daarnaast is de levensduur van LED verlichting veel langer dan die van bijvoorbeeld een gloeilamp. Het kan dan misschien een behoorlijke investering zijn als je kiest voor LED verlichting, maar dit heb je eigenlijk al snel terugverdiend. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn keuze en het resultaat.

Berichten gemaakt 33

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven