Ripple kopen, ik heb het wel gedaan

Ga jij Ripple kopen? Dat is misschien een moeilijke vraag. Veel mensen weten niet eens wat Ripple (XRP) is. Ripple is een cryptovaluta net als Bitcoin. Ik heb zelf al Ripple gekocht. Ik heb dat gedaan omdat ik verwacht dat XRP in de toekomst meer waard is dan nu. Natuurlijk weet niemand dat zeker. Een mogelijkheid is dat ik winst boek. Een andere mogelijkheid is dat ik al mijn geld dat in Ripple zit kwijt raak. Voor jou is het interessant om te kijken welke eigenschappen Ripple heeft, om zo inzicht te kunnen krijgen in de kwestie of het wat voor jou is.  

Mensen kopen Ripple omdat je er makkelijk en goedkoop internationaal transacties mee kan doen

Een voordeel van Ripple is dat het erg geschikt is doen van internationale transacties. Dit geldt trouwens voor veel cryptovaluta. XRP is echt niet de enige die dit als voordeel heeft. Wat wel een voordeel van Ripple is dat de techniek achter Ripple wezenlijk anders is dat de techniek achter andere coins. Sommige beleggers die zich hebben verdiept in de techniek achter cryptovaluta zien de techniek achter Ripple als een voordeel van Ripple. Een ander voordeel van Ripple is dat het doen van transacties op dit ogenblik (maart 2021) relatief goedkoop is.

Ripple is beter voor het milieu

Dit laatste is misschien wel een van de meest opzienbarende gegevens in deze blogpost. Hoe kan een cryptovaluta goed zijn voor het milieu? Dat kan ik eenvoudig uitleggen. Normaal worden cryptovaluta gedolven (in het Engels ‘mined’) door computers heel moeilelijke wiskundige raadsels te laten oplossen. Dit proces is erg duur want er is veel elektrische energie voor nodig. Dit laatste maakt het ook belastend voor het milieu. Immers al die energie moet ook worden opgewekt door bijvoorbeeld een kolencentrale. Bij Ripple wordt er gelukkig niet gedolven en zo wordt er in de energiekosten bespaard en met milieu gespaard.

Als je Ripple koopt er een kans dat je alles kwijt raakt

Dan om terug te komen op de vraag: ga jij Ripple kopen? Dat is een afweging die je zelf moet maken. Ripple wordt vaak door experts vaak gezien als een belegging met een flink risico. Ik heb al geschreven dat het zeker een mogelijkheid is dat ik al mijn geld dat in Ripple zit kwijt raak. Dat herhaal ik graag voor jou, beste lezer, omdat dit gewoon een reëel optie is en ik graag wil dat jij dat ook weet.

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven