De kosten van een zakelijke rekening

Als je een eigen bedrijf hebt wil je misschien wel een zakelijke bankrekening openen. Dit kan namelijk heel handig zijn om onderscheid te houden tussen privé kosten en zakelijke kosten. Maar, wat kost een zakelijke rekening eigenlijk? Dat hangt af van verschillende factoren. Naast de kosten zijn ook andere elementen van belang om te beslissen voor welke aanbieder je moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan een goede klantenservice. Wanneer je een probleem hebt, wil je natuurlijk wel dat deze opgelost wordt. 

Wat is een zakelijke rekening? 

Een zakelijke rekening is een betaalrekening die ervoor kan zorgen dat de bedrijfsmatige geldzaken te onderscheiden zijn van privé geld. Met een zakelijke rekening kun je eigen geld apart houden van het geld van je bedrijf. Dit zorgt ervoor dat de financiële situatie overzichtelijker wordt, ook voor de boekhouder. Daarnaast bespaar je jezelf tijd met een zakelijke rekening, zo hoef je niet meer tussen alle privé afschrijvingen te zoeken naar je zakelijke afschrijvingen. Zo zie je in een opslag je bonnetjes voor de belastingaangifte. Daarnaast oogt het ook nog eens professioneler naar je klanten toe. Als ondernemer zijnde wil je natuurlijk dat je klanten jouw als professioneel ervaren. Daarnaast is het dus ook makkelijker voor je boekhouding om het gescheiden te houden. 

Gratis zakelijke bankrekening

Er bestaan ook gratis zakelijke rekeningen. Het hoeft je in principe dus geen geld te kosten. Maar dan moet je wel weten wat je ervan kunt verwachten. Toch moet je niet alleen naar de kosten kijken, ook het gebruiksgemak en de service spelen een rol. Een gratis zakelijke rekening is gratis bij N26. Deze rekening is namelijk zonder maandelijkse kosten en ook zonder transactiekosten. Ook Wise biedt een gratis bedrijfsrekening aan, het internationale gebruik van deze bankrekening is niet helemaal gratis bij het betalen in andere valuta. Echter zijn de kosten wel laag als je het vergelijkt met andere banken. Als je nu een dure zakelijke rekening hebt kun je ook overstappen naar een gratis zakelijke rekening. Over het algemeen hebben banken een overstapservice waarmee zij je kunnen helpen.  

De kosten van een zakelijke rekening bestaan uit vaste kosten en variabele kosten. De variabele kosten zijn kosten die afhangen van het aantal transacties die je doet per jaar. Onder een transactie worden bijvoorbeeld een bijschrijving, afschrijving en automatische incasso verstaan. Per bank verschilt het wat een transactie kost. Naast de kosten, heb je ook duurzame rekeningen. De Tridos is gericht op duurzaamheid. Het kost misschien wat meer, maar daarvoor draag je wel bij aan een eerlijke en duurzame wereld. 

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven