Verandering zijn soms moeilijk!

Soms kan het je opvallen dat sommige dingen in je lichaam niet meer zo werken als ze altijd deden. Dat kan natuurlijk even schrikken zijn. Zeker als je nog jong bent kan dat soms als een bom inslaan. Toch is het belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten en te proberen er iets aan te doen. Bij het ene probleem is dat gemakkelijker dan bij het andere. Zo is aan sommige dingen niet echt meer iets te doen en moet je er inderdaad mee leren omgaan (en dan bedoel ik niet een kater of iets dergelijks waar je zelf invloed op kan hebben). Toch zijn er genoeg zaken waar je vaak wel wat aan kan doen. Neem bijvoorbeeld het gehoor.

Ontstaan

Bij de een komt het verlies van gehoor eerder dan bij de ander. Vaak heb je het in het begin niet eens echt zelf door. Misschien merk je het pas als iemand tegen je zegt dat hij/zij zichzelf wel heel vaak moet herhalen. Dat kan je dan weer aan het denken zetten. Het is natuurlijk niet fijn als je niet meer zo goed kan horen als vroeger. Om zeker te weten of je daadwerkelijk gehoorverlies hebt, kan je een hoortest doen. Deze test brengt in kaart waar het gehoorverlies zich bevindt. 

Hoe en wat?

Als je hebt besloten dat je het wilt laten testen, kan je eenvoudig een afspraak maken met een audicien aan huis. Vroeger moest je echt naar een winkel en wachten tot je werd geholpen. Dat kan natuurlijk nog steeds maar er is nog een andere mogelijkheid bijgekomen. Een audicien aan huis dus. Zo kan je in je vertrouwde omgeving bespreken wat de problemen zijn en de test doen. Na de analyse gaat de audicien bekijken welk type toestel het beste bij je past. Dat hangt van een aantal zaken af. Natuurlijk wordt er eerst gekeken naar het soort gehoorverlies. Daarnaast is er ook een mogelijkheid in de grootte van de toestellen. Het kan bijvoorbeeld dat iemand met slecht zicht een voorkeur geeft aan het wat groter toestel zodat de knopjes gemakkelijker te bedienen zijn. Met deze knopjes kan je het toestel namelijk nog een beetje afstellen. Jouw eigen voorkeuren zijn erg belangrijk bij de keuze van een gehoortoestel. Groot voordeel is dus dat je dit hele proces lekker dan doen in je eigen vertrouwde omgeving. Je hoeft de deur dus niet meer uit.  Hoe fijn is dat!

Berichten gemaakt 29

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven